فهرست

ریدایرکت

با سلام خدمت همراهان عزیز وبسایت سایتخور ، امروز در این مقاله قصد داریم در مورد موضوع ریدایرکت چیست و انواع کد های ریدایرکت صحبت کنیم ؟ با ما همراه باشید.

اگر صاحب وبسایت یا کسب و کاری بر پایه وب باشید به احتمال زیاد این کلمه به گوشتان خورده است . حال میخواهیم به موضوع Redirect چیست؟ بپردازیم.

به معنای فارسی کلمه Redirect یعنی تغییر مسیر دادن یا راهنمایی برای تغییر مسیر است . ولی در وبسایت به چه معنی است؟ برای مثال شاید شما در وبسایت خود بخواهید یک صفحه قدیمی را حذف کنید یا URL آن را تغییر دهید . در این صورت شما نیاز دارید URL قدیمی وبسایت خود را به URL جدید خود Redirect  کنید و یا تغییر مسیر دهید . ولی شاید برایتان سوال پیش آید که برای چه؟ در ادامه بعد از اشاره به یک موضوع دیگر برمیگردیم و این سوال را پاسخ میدهیم.

ریدایرکت
ریدایرکت

در ادامه نیاز داریم در مورد خزنده گوگل برایتان صحبت کنیم . این مبحث بسیار گسترده است ولی الان بصورت خلاصه به ذکر مطالبی میپردازیم . خزنده های گوگل یا Google Crawler یک سری ربات ها هستند که در سر تا سر وب را سایت به سایت و مطلب به مطلب میگردند و این مطالب و صحفات را به نوعی ایندکس میکنند و در حافظه گوگل ذخیره میکنند . برای مثال وقتی خزنده گوگل وارد وبسایت شما میشوند از بالا به تک تک لینک های موجود در سایت شما وارد میشوند.در لینک جدید نیز همین کار ها را تکرار میکنند تا کل وبسایت شما را مورد بررسی قرار دهند. اگر شما یک لینک خارجی استفاده کرده باشید خزنده به آن وبسایت خارجی منتقل میشود و آنجا را هم مورد بررسی قرار میدهد. 

خزنده گوگل
خزنده گوگل

البته لازم به ذکر است که منتقل شدن این ربات ها به صحفات دیگر چند شرط خاص را لازم دارد.

  • Follow بودن یا No Follow بودن لینک ها.

فالو بودن لینک به این معناست که خزنده های گوگل اجازه دارند تا توسط آن لینک به صفحه بعدی منتقل شوند. طبیعتا میتوانید معنا و کاربرد No Follow بودن لینک هارا نیز حدس بزنید . نو فالو بودن هم به معنای عدم اجاره خزنده برای رفتن به آن لینک است.عکس زیر مفهوم ذکر شده را نشان میدهد.

 

فالو یا نو فالو بودن
do follow and no follow

شما میتوانید Follow یا No Follow بودن لینک هارا از قسمت کد های HTML یک صفحه وبسایت مشاهده کنید . کلید ترکیبی Ctrl + U را فشار دهید تا به سورس کد صفحه وب منتقل شوید.در اینجا میتوانید با سرچ کردن ( کلید ترکیبی Ctrl + F ) کلمه Follow یا No Follow را جست و جو کنید و لینک های مختلف موجود در این صفحه را از این حیث بررسی و مقایسه کنید. در عکس زیر یک مثال برایتان آورده شده است تا متوجه موضوع شوید.

 

تعریف ریدایرکت
Follow vs No follow Links
  • شرط دوم برای ایندکس شدن یا نشدن یک صفحه توسط خزنده،کد های موجود در فایل robots.txt است . 

در اولین گام بعد از ورود خزنده گوگل به وبسایت ، این فایل را میخواند و طبق آن عمل میکند. این فایل در اکثر سایت ها موجود است برای مشاهده آن میتوانید بعد از URL سایت اسلش بزنید ( / ) و عبارت Robots.txt را تایپ کنید. برای مثال Sitekhor.ir/robots.txt این فایل را برایتان نشان میدهد.در این فایل غالبا ۲ نوع شرط وجود دارد Allow و DisAllow  که اولی به معنی اجازه ایندکس شدن و دومی به معنای عدم اجازه خزنده گوگل برای ایندکس کردن این صفحه است. که معمولا صفحات لاگین ادمین سایت و خرید و پرداخت بصورت DisAllow  نوشته میشوند. چون نیازی به ایندکس شدن ندارند.

شما نیز میتوانید با ویرایش این فایل محدودیت های دلخواه خود را اعمال کنید.

مطالب در مورد خزنده های گوگل بسیار زیاد و مفصل است . و ذکر همه آنها در این مقاله ممکن نیست. انشاالله در یک مقاله بصورت مفصل در این باره صحبت خواهیم کرد.

حال برگردیم به موضوع اصلی . ریدایرکت چیست؟ 🙂

علت بیان کردن موضوع خزنده رسیدن به مبحث نمرات منفی در سئو گوگل است . 

خزنده هر چند مدت یک بار به وبسایت شما سر میزند و دوباره مطالب جدید را ایندکس و در پایگاه داده خود ذخیره میکند و با مطالب و صفحات قبلی مقایسه میکند . در صورتی که شما یک صفحه از وبسایت خود را حذف کرده باشید وقتی خزنده وارد آن صفحه میشود و با خطای 404 یا Web Page Not Found رو به رو میشود که این خطا اصلا خطای خوبی نیست . و موجب ضرر وبسایت شما در سئو گوگل خواهد شد که شما اصلا دلتان نمیخواهد همچین اتفاقی بیوفتد.

خطای ۴۰۴
خطای ۴۰۴

برای جلوگیری از بروز همچین خطایی شما میبایست صفحه حذف شده را به یک صفحه دیگر که وجود دارد Redirect کنید. یا در صورت تغییر URL یک صفحه URL قدیمی آن را به URL جدید Redirect کنید.تا دچار خطا در سئوی گوگل نشوید . خطا های سایت خود را در Google Search Console میتوانید ببینید.

در ادامه به انواع Redirect ها میپردازیم.

  • ریدایرکت ۳۰۱  ( ریدایرکت دائمی )

این ریدایرکت به معنای انتقال کامل یک URL به یک URL دیگر است .و درصد بالایی (بالای ۹۰ درصد)  از ارزش URL قبلی را به URL جدید منتقل میکند.

 

برای سفارش سایت خود میتوانید از تیم سایتخور کمک بگیرید 🙂 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این کد محدودیت استفاده داره پس همین الان بزن وبرو تو کارش